La Respectable Lògia Iod el Maresme núm. 59, va veure la llum l’any 2003, és per això que venim de celebrar el mes de juny del 2013, el X aniversari del Taller, amb una nodrida representació de Germans/as de l’Obediència i de les institucions maçòniques en general.

Els nostres origens

Per a entendre el seu origen és necessari remetre’s a la qual va ser la seva Lògia Mare, la Respectable Lògia Minerva Lleialtat núm. 1, d’on procedien la majoria dels seus membres fundadors i l’ideari dels quals va conformar el del nou Taller: L’humanisme, la democràcia els drets civils, indissociables al mateix temps de la praxi maçònica de caràcter simbòlic, però també, alguns aspectes específics que des del seu inici van distingir a aquesta nova Lògia, entre els quals, podem citar: l’establiment d’un nou marc territorial, la comarca del Maresme (Barcelona), àmbit territorial de la majoria dels seus membres fundadors; aprofundir en la plena incorporació de la dona en el treball maçònic, sense acceptar, en cap cas, cap discriminació, ja sigui per motius històrics, conceptuals o d’orientació sexual. Establir com a elements centrals les idees de Laïcisme, entesa com a marc d’expressió de el Lliure Pensament, i de la República, com a expressió de la voluntat de construcció d’un espai de concurrència fraternal dels ciutadans.

En definitiva, i a manera de resum, es va buscar: establir com a objectius fonamentals de Iod, la formació de bons ciutadans, lliures i responsables, capaços d’impulsar el seu pensament i les seves accions a través de l’ús de la metodologia maçònica, creant, al mateix temps, un va espaiar de sociabilitat i llibertat.

Un taller a l’alçada dels nostres temps

A Iod del Maresme ens preocupa mantenir-nos al dia i a l’altura dels nostres temps. És per això que hem adaptat gradualment, els treballs maçònics i la nostra comunicació, per a permetre a tots els nostres germans estar informats i connectats, més enllà dels treballs presencials en Lògia. 

Disposem d’un espai virtual amb un interessant arxiu, dividit per graus, el qual els integrants del taller tenim accés il·limitat i nodrim de contingut continuadament.

 

Compromís social: El principi de solidaritat

A la lògia Iod de Maresme a l’Orient de Mataró, juntament amb altres lògies companyes de l’Ateneu Minerva i lleialtat de Barcelona, col·laborem amb Diverses entitats sense ànim de lucre, complint així amb el compromís social que la maçoneria Univesal té.

Per a saber més informació sobre aquestes col·laboracions o Senzillament si vols Fer-nos alguna pregunta no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.